Ingrediënten:
2 portobello-paddenstoelen
2 vellen filodeeg
1 sjalot
5 zongedroogde tomaten
75 g zachte geitenkaas
20 g walnoten
50 g rucola, gewassen
zout en peper
olijfolie
Zo ga je aan de slag:
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Snipper de sjalotten fijn en stoof deze tot ze glazig zijn in een pan met wat olijfolie.
Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukken en bak ze kort aan met de sjalot.
3. Schep de geitenkaas mee in de pan en laat smelten.
4. Zoek twee mini-taartvormen, een per persoon. Bekleed deze vormpjes elk met een vel filodeeg. Je hoeft de randjes niet bij te snijden, na het bakken worden ze zo net lekker krokant.
5. Verwijder het steeltje van de portobello en haal met een lepeltje de bruine binnenkant weg, deze gaan we niet gebruiken. Leg de hoed van de portobello met de opening naar boven in het midden van het beklede taartvormpje.
6. Vul de paddenstoel met het kaasmengsel. Verkruimel er nog enkele walnoten bovenop en kruid met peper en zout. Bak 30 minuten in het midden van de oven.
7. Serveer het taartje met een rucolasalade. Je kunt de gewassen rucola zo presenteren, of je voegt er een eenvoudige dressing aan toe, bijvoorbeeld een mengeling van wat olijfolie, peper en zout.
In samenwerking met ‘Europese Paddenstoelen, verborgen juweeltjes’ een campagne gefinancierd door de Europese Unie.
Comments