top of page
Zoeken
Foto van schrijverMichaël Sels

Portobellotaartje met walnoten en zachte geitenkaas

Bijgewerkt op: 12 okt. 2023

Ingrediënten:

2 portobello-paddenstoelen

2 vellen filodeeg

1 sjalot

5 zongedroogde tomaten

75 g zachte geitenkaas

20 g walnoten

50 g rucola, gewassen

zout en peper

olijfolie


Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2. Snipper de sjalotten fijn en stoof deze tot ze glazig zijn in een pan met wat olijfolie.

Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukken en bak ze kort aan met de sjalot.

3. Schep de geitenkaas mee in de pan en laat smelten.

4. Zoek twee mini-taartvormen, een per persoon. Bekleed deze vormpjes elk met een vel filodeeg. Je hoeft de randjes niet bij te snijden, na het bakken worden ze zo net lekker krokant.

5. Verwijder het steeltje van de portobello en haal met een lepeltje de bruine binnenkant weg, deze gaan we niet gebruiken. Leg de hoed van de portobello met de opening naar boven in het midden van het beklede taartvormpje.

6. Vul de paddenstoel met het kaasmengsel. Verkruimel er nog enkele walnoten bovenop en kruid met peper en zout. Bak 30 minuten in het midden van de oven.

7. Serveer het taartje met een rucolasalade. Je kunt de gewassen rucola zo presenteren, of je voegt er een eenvoudige dressing aan toe, bijvoorbeeld een mengeling van wat olijfolie, peper en zout.




In samenwerking met ‘Europese Paddenstoelen, verborgen juweeltjes’ een campagne gefinancierd door de Europese Unie.

323 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page